Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az európai monetáris unió összeomlása nem pusztán Európában, hanem az egész világon katasztrofális hatásokkal járna - borzolta hallgatósága idejeit Soros György magyar származású üzletember a dél-indiai Hyderabadban tartott előadásán. A közös európai valuta válsága veszélyezteti az Európai Unió politikai kohézióját - idézte a pénzügyi befektető gurunak tartott szakembert a helyi újságok és az internetes portálok tudósításai alapján a Reuters.

Ha az euró összeomlana, az magával rántaná az EU-t, azaz az unió is szétesne, ami óriási válságot robbantana ki a világ pénzügyi rendszerében. Az eurózóna válsága sokkal komolyabb, sokkal veszélyesebb, mint a 2008-2009-es pénzügyi krízis volt - véli Soros.

Több megszorítás kell!

Rövid távon néhány eurótagországban további rendkívüli intézkedésekre lehet szükség, mert továbbra sincs egyensúly az adós és a hitelező országok között - magyarázta az üzletember az indiai város business schooljában összegyűlt hallgatóságnak.

Sajnos az övezet tagországai még nem oldották meg az akut pénzügyi válságot sem - nem hogy hosszabb távú válaszokat találtak volna -, ami a helyzet további romlásához vezethet. Egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy végül lesz megoldása s válságnak - festett sötét képet a jövőről Soros György.