Soros katasztrófát lát

Soros György szerint maga alá temetné a világ pénzügyi rendszerét az euró összeomlása.
NAPI, 2012. január 6. péntek, 09:43
Fotó: Napi.hu

Az európai monetáris unió összeomlása nem pusztán Európában, hanem az egész világon katasztrofális hatásokkal járna - borzolta hallgatósága idejeit Soros György magyar származású üzletember a dél-indiai Hyderabadban tartott előadásán. A közös európai valuta válsága veszélyezteti az Európai Unió politikai kohézióját - idézte a pénzügyi befektető gurunak tartott szakembert a helyi újságok és az internetes portálok tudósításai alapján a Reuters.

Ha az euró összeomlana, az magával rántaná az EU-t, azaz az unió is szétesne, ami óriási válságot robbantana ki a világ pénzügyi rendszerében. Az eurózóna válsága sokkal komolyabb, sokkal veszélyesebb, mint a 2008-2009-es pénzügyi krízis volt - véli Soros.

Több megszorítás kell!

Rövid távon néhány eurótagországban további rendkívüli intézkedésekre lehet szükség, mert továbbra sincs egyensúly az adós és a hitelező országok között - magyarázta az üzletember az indiai város business schooljában összegyűlt hallgatóságnak.

Sajnos az övezet tagországai még nem oldották meg az akut pénzügyi válságot sem - nem hogy hosszabb távú válaszokat találtak volna -, ami a helyzet további romlásához vezethet. Egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy végül lesz megoldása s válságnak - festett sötét képet a jövőről Soros György.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.01.06 12:13

Katasztrófát én is látok, de csak a sajátomat és környezetemét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

272727, 2012.01.06 12:07

Semmi pánik,Gyuri csak Dél-Kelet-Ázsiában haknizik...
Most nyitott helyi irodát Mianmarban :)
Meg hát az eurót is gyengíteni kell kicsit...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html