Soros kemény szavakkal tette helyre Putyint - a válasz egyelőre elmaradt

Amint be fog bizonyosodni, hogy az orosz légierő részt vett Aleppó bombázásában, a modern kor egyik legszörnyűbb háborús bűntényeként fogják számon tartani ezt az akciót - mondta egyebek mellett Soros György, aki Vlagyimir Putyint vádolja a polgárháború fellángolásáért.
Barabás Júlia, 2016. október 6. csütörtök, 11:29
Fotó: Napi.hu

Soros György magyar származású milliárdos üzletember hevesen támadja Vlagyimir Putyin orosz államfőt Oroszország szíriai katonai szerepvállalása miatt. A világ egy történelmi nagyságú humanitárius katasztrófát láthat Szíriában, amelyért felelősség terheli a Kreml urát is.

Putyin ennek a rettenetes polgárháborúnak a részesévé vált azzal, hogy támogatja szíriai szövetségesét, Bassár el-Aszad elnököt - idézte a CNBC a befektető weboldalán megjelent közleményét. Amikor a tények világossá válnak, és alátámasztják, hogy az oroszok bombázták Aleppó városát, a világ a modern kor legszörnyűbb háborús bűneként fogja nyilván tartani ezt az esetet.

Soros szerint az orosz repülőgépek támadásának civilek estek áldozatul a városban. A csapás célja a szíriai kormány földi csapatainak támogatása volt.

Emberiség elleni bűntettek

Putyin elnök minden erejével azon van, hogy kihasználja azt a négy hónapos átmeneti állapotot, ami az amerikai elnökválasztási harc hajrája és az új elnök január 20-ai beiktatása között eltelik. Eközben a régi elnök már, az új pedig még nem tudja határozottan képviseli az Egyesült államok érdekeit. Ez egy szimpla szívtelen politikai számítás a részéről - írja az üzletember közleményében.

Soros Oroszország, Európa és a világ többi részének társadalmaihoz fordult azzal a kéréssel, hogy ne nézzék tétlenül azt a szégyent, ami Szíriában történik. Tiltakozzanak, hátha a nemzetközi felháborodás rábírja Putyin elnököt arra, hogy felhagyjon az emberiség elleni bűntettek elkövetésével.

Mások szerint is

Az orosz kormány nem adott azonnali választ az üzletember vádjaira és felhívására.

A szíriai polgárháború új lendületet kapott a múlt hónapban, miután összeomlott az orosz és amerikai támogatást is élvező tűzszünet. A két fél között - akik ellentétes oldalon állnak a konfliktusban - emiatt nőtt a feszültség.

A hírügynökségek megerősítették Soros állítását, miszerint Oroszország csatlakozott a szíriai kormányerők Aleppó lázadók kezén lévő része elleni támadásokhoz. Ennek civil áldozatai is vannak, ugyanis több százezren a többfelől ostromlott városban rekedtek. A humanitárius katasztrófára az emberjogi szervezetek és az ENSZ is figyelmeztetett.

Újabb pénz a menekülteknek

Soros nem új játékos a geopolitikai konfliktusokban. Nyitott Társadalom Alapítványa programok sorát finanszírozza a világ minden táján. Néhány hete jelentette be, hogy újabb félmilliárd dollárt ad olyan kezdeményezéseknek és vállalatoknak, amelyek részt vesznek a menekültek és a bevándorlók segítésében.

Orosz erősítés
Oroszország elismerte, hogy Szíriába telepítette a C-300BM (a NATO terminológiája szerint SA-23 Gladiator) típusú légvédelmi rakétarendszerét. Nyugati források eddig is írtak erről, az orosz védelmi minisztérium most hivatalosan is megerősítette ezt az információt - tudósított a RIA Novosztyi hírügynökség. A C-300 képes az amerikai repülőgépek és szárnyas-rakéták befogására is. Igor Konasenkov vezérőrnagy nyilatkozata szerint a rendszer feladata a tartuszi orosz támaszpont védelme és az orosz hadihajók biztonságának szavatolása. Értetlenül fogadta az amerikaiak riadalmát, mondván védelmi rendszerről van szó.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antonchigurs, 2016.10.06 17:18

@HauserArnold: Arrafelé nem választják az aktuális führert, hanem a vetélytárs megöli, és ő folytatja a parancsuralmi rendszert, ami, vagy hosszúéletű lesz, akkor dinasztia, vagy nem. Ebben a közegben akartak Shwhartz-ék demokráciát csinálni, helyette káosz, hatalmi vákúm, anarchia következett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.10.06 16:57

@Neduddgi_uncensored:
Jól van na, az orosz katonák büdösek voltak a kommunizmusban, azóta mióta megszűnt kedvet kaptak a mosdáshoz, és a ruhamosáshoz.
Csodálatos!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Neduddgi_uncensored, 2016.10.06 16:12

LOL. Ismét nemes egyszerűséggel kitörölték egy kommentemet, mint múltkor amikor belinkeltem a Trump cikk alá az éppen aktuális LA Times pollt.
Most épp a (((törzs))) jövőéért aggódó posztomat.
Jónapot Kovács/Kohn elvtárs.
Psszt csak halkan , ő a cenzor a Napi-nál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laatoo, 2016.10.06 14:52

@Neduddgi_uncensored: A "viccben" inkább ott volt a Qurva nagy csúsztatás, hogy a bankrendszer minden megtakarítást (itt: fogyasztásra el nem költött jövedelem jelenti) kihelyez vissza a forgalomba, így nincs hiányos kereslet (Say törvény). Ezt sokan benyalták, meg is lett az ára. Kb. mintha a "libákat" ciánnal kezelték volna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Neduddgi_uncensored, 2016.10.06 14:18

@foldnyuzo: Az oroszok nem egyenlő kommunizmus.Voltak olyan pechesek hogy rajtuk próbálták ki a rabbi éppen legjobb ötletét, mint a viccben.
Most épp rajtunk, lásd negatív kamatláb , QE 99 stb.
Ennek is ugyanaz lesz a vége, mint az eddigi kurva jó ötleteiknek.
Díjaznám ha 100 évig most pihennének és fasza mozikat csinálnának addig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html