Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezerről 6,5 ezerre nőtt azoknak az üzleteknek a száma öt hónap alatt, amelyekkel a Grupa Zywiec, az egyik legnagyobb sörgyártó konszern együttműködik a sörösüvegek visszavételében - írta a Rzeczpospolita. A cég jelentősen növelni akarja a visszavitt üvegek számát, aminek érdekében egyszerű ötlettel állt elő: a vásárló a Zywiec által kibocsátott üveget akár számla nélkül is visszaviheti a boltokba.

Ebben az esetben nem 0,5 zlotyt (40 forint), hanem csak 0,35-öt kap érte. A maradék 0,15 zloty azé a bolté lesz, amelyik részt vesz az akcióban. Így a projekt hasznos a cégnek és a környezetnek, a kiskereskedőknek és a fogyasztóknak is. A nagyobb mennyiségben visszakerült üvegeknek köszönhetően a vállalat gyorsabban reagálhat a vásárlói igényekre, kisebb raktárkészletet kell tartania új üvegekből.

A Zywiec korábban megemelte a visszavitt üvegek árát, így összességében az elmúlt három évben 55 millió üveget tudott visszagyűjteni. A gond az, hogy még így is évente mintegy 100 milliót nem visznek vissza. További probléma, hogy gazdasági számítások szerint a visszavitt üvegek csak pár százalékkal orcsóbbak, mint azok, amelyeket a nem visznek vissza, hanem a kályhákban vagy a kukákban végzik.