Vadásznak a sörösüvegekre Lengyelországban

A lengyel sörgyártók szabályosan vadásznak a sörösüvegekre. A vásárlók immár számla nélkül is visszavihetik a birtokukba került üvegeket, bár ebben az esetben kevesebbet kapnak értük.
Barabás Júlia, 2020. január 19. vasárnap, 07:40
Fotó: Napi.hu

Ezerről 6,5 ezerre nőtt azoknak az üzleteknek a száma öt hónap alatt, amelyekkel a Grupa Zywiec, az egyik legnagyobb sörgyártó konszern együttműködik a sörösüvegek visszavételében - írta a Rzeczpospolita. A cég jelentősen növelni akarja a visszavitt üvegek számát, aminek érdekében egyszerű ötlettel állt elő: a vásárló a Zywiec által kibocsátott üveget akár számla nélkül is visszaviheti a boltokba.

Ebben az esetben nem 0,5 zlotyt (40 forint), hanem csak 0,35-öt kap érte. A maradék 0,15 zloty azé a bolté lesz, amelyik részt vesz az akcióban. Így a projekt hasznos a cégnek és a környezetnek, a kiskereskedőknek és a fogyasztóknak is. A nagyobb mennyiségben visszakerült üvegeknek köszönhetően a vállalat gyorsabban reagálhat a vásárlói igényekre, kisebb raktárkészletet kell tartania új üvegekből.

A Zywiec korábban megemelte a visszavitt üvegek árát, így összességében az elmúlt három évben 55 millió üveget tudott visszagyűjteni. A gond az, hogy még így is évente mintegy 100 milliót nem visznek vissza. További probléma, hogy gazdasági számítások szerint a visszavitt üvegek csak pár százalékkal orcsóbbak, mint azok, amelyeket a nem visznek vissza, hanem a kályhákban vagy a kukákban végzik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.01.19 08:42

ez már tényleg csodahely
Lengyelországba disszidálok
üveggel fűtenek > fantasztikus
ez a Barabás Júlia
sok ilyenre van szükség
(elnézést ha tévedek)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html