Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A több mint 100 ezer nagyvállalatot, közepes méretű céget és kisvállalkozást tömörítő szervezet eddig szerényebb, 1,5 százalékos idei német gazdaságnövekedést várt - írja az MTI.

A BDI elsősorban a globális gazdaságnövekedéssel, a belső kereslet élénkülésével, a lakossági kiadások növekedésével, a feldolgozóipari és az építőipari termelés bővülésével indokolta azt, hogy miért javított GDP-növekedési várakozásán.

A szervezet rámutatott arra, hogy az első fél évben 4 százalékkal nőtt a német kivitel, és arra számít, hogy ugyanilyen arányú lesz a növekedés a második fél évben is.

A német kormány 1,8 százalékos gazdasági növekedést vár idén, de a szakértők az utóbbi időszak kedvező makrogazdasági adatai alapján arra számítanak, hogy Berlin októberben javít előrejelzésén.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusban azt közölte, hogy az idei évre 1,8 százalékos, jövőre pedig 1,6 százalékos német gazdaságnövekedéssel számol a tavalyi 1,9 százalék után.

A német GDP idén 1,9 százalékkal növekedhet a DIW Berlin gazdaságkutató intézet legfrissebb prognózisa szerint, korábban 1,5 százalékot vártak - erről itt olvashatnak.