Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az érintett tartományok között van például Andalúzia, Baszkföld, Murcia, Kasztília-La Mancha, a Kanári- és a Baleár-szigetek.

A jelentés szerint hét nap alatt 72-en hunytak el a fertőzés következtében a dél-európai országban, a halálos áldozatok száma elérte a 27136-ot.

Az elmúlt egy napban 102 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, míg összesen 241 550 esetet igazoltak.

"A kockázat fennáll" - mondta Pedro Sánchez miniszterelnök vasárnapi sajtótájékoztatóján, ahol megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, miszerint azokon a nyilvános helyeken, ahol nem lehet betartani az előírt másfél-két méteres távolságot, kötelező marad a szájmaszk viselése azt követően is, hogy két hét múlva lejár a járvány miatt három hónapja bevezetett szükségállapot.

A kormány keddi ülésén fogadja el azt a szabályozás-tervezetet, amellyel a járványügyi intézkedések feloldása után szavatolná a biztonságot addig, amíg tart az "egészségügyi vészhelyzet".

A kormányfő kitért arra is, hogy június 26-án 75 ezer spanyol háztartásban 255 ezren részesülnek először a létfenntartáshoz szükséges alapjövedelemben, amelyet egy hete vezettek be tekintettel arra, hogy a járvány súlyosbította a szegénységben élők helyzetét.

A járványhelyzet más európai országokban is javul: Horvátországban például három napja nem találtak új fertőzöttet.