Összeomlott a spanyol turizmus

Több mint két millió külföldi turista (2 102 812) érkezett Spanyolországba júliusban a nemzetközi repülőtereken keresztül, amely 80 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest - írja a Turizmus Online az ország turisztikai hivatala, a Turespana közlése nyomán.
Szász Péter, 2020. augusztus 30. vasárnap, 11:59
Fotó: Getty Images

Január és július között összesen 15 556 082 külföldi turistaérkezést regisztráltak Spanyolország nemzetközi repülőterein, 71,4 százalékkal alacsonyabbat az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. A Baleár-szigetek realizálta a legtöbb vendégérkezést, (29,6 százalék), valamint Andalúzia (15,5 százalék), Valencia(14,5 százalék) és Katalónia (13,5 százalék). A beutazó turisták nagyrésze Németországból (23,6 százalék) és az Egyesült Királyságból (20,3 százalék) érkezett - olvasható a portálon.

A spanyol kormány szerint az egész Európára kiterjedő koordináció elengedhetetlen az újabb és újabb utazási korlátozások elkerülése érdekében - mondta Fernando Valdés turisztikai államtitkár.

A koronavírusos megbetegedések számának Európai-szintű növekedésével párhuzamosan a fogadóországok küzdenek azért, hogy innovatív módszereket találjanak az idegenforgalmi szektor fellendítésére. A Kanári-szigetek például biztosítási kötvényt vezetett be, amely téríti azon utazók kiadásait, akik a Kanári-szigeteki nyaralásuk során fertőződtek meg koronavírussal.

A hónap elején Spanyolország kormánya 14 445 millió eurós pénzügyi támogatást nyújtott a 111 080 turisztikai, szabadidős és kulturális vállalkozás számára annak érdekében, hogy segítsen nekik a COVID-19-ből való kilábalásban. A spanyol külügyminisztérium azonban bejelentette, hogy a schengeni övezet 22 országa nem tartja biztonságos úti célnak Spanyolországot járványügyi helyzete alapján, és arra kérik állampolgáraikat, hacsak nem feltétlenül szükséges, kerüljék el a Spanyolországba való utazást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MMM108WWW, 2020.08.30 12:35

@europeer: Svájcba napi 300-400 új fertőzött van,és igen mennek tömegesen ,igaz inkább svájciak.Ott is terjed vírus,de mellette élik az életüket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.08.30 12:09

Érdekes, a svájci hegyekbe nem mennek tömegével, pedig szerintem ott nem nagyon lenne vírusveszély.
Birkaszellem itt is működik. Mindenki ugyanoda, mert az a jó, ha jó sokan tobzódunk egy helyen. Így szokta meg a nyáj. Isten nagy birkái.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html