Stagnált az orosz ipar

Stagnált az orosz ipari termelés októberben éves szinten és nőtt szeptemberhez képest - írja az MTI az orosz statisztikai hivatal jelentése nyomán.
Szász Péter, 2017. november 16. csütörtök, 20:08
Fotó: Shutterstock

Elemzők az októberi ipari termelés 1 százalékos éves szintű bővülésére számítottak, miután szeptemberben 0,9 százalékos növekedést regisztráltak.

Szeptemberrel összevetve az októberi orosz ipari termelés 5,7 százalékkal nőtt. Oroszországban az idei első tíz hónapban 1,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.

Elemzők az idei évre az ipari termelés 1,8 százalékos emelkedésére számítanak a tavalyi 1,3 százalékos bővülés után. Két éve az ipari termelés még 3,4 százalékkal csökkent.

Októberben éves összevetésben egyebek között a bányaipari termelés 0,1 százalékkal csökkent, a feldolgozóipari termelés 0,1 százalékkal nőtt, az áramtermelés 2,1 százalékkal zsugorodott.

Ugyancsak csütörtökön közölt adatok szerint Oroszországban az idei első tíz hónapban 1,1 millió autó készült, ami 23,1 százalék növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. A tíz hónapban az olajtermelés 0,2 százalékkal 456 millió tonnára emelkedett, a gáztermelés pedig 12 százalékkal 493 milliárd köbméterre bővült.

HOZZÁSZÓLÁSOK