Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Juncker nyilatkozata szerint pénteken Európa legélénkebb és legszínesebb városát érte támadás. "Bármely tagország ellen elkövetett támadás mindannyiunk ellen intézett támadást jelent" - fogalmazott. A bizottság elnöke részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és elismerését fejezte ki mindazoknak, akik gyors segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

Péntek délután sétálóutcába hajtott egy furgon Stockholmban, és legalább három embert halálra gázolt, sokakat pedig megsebesített. Stefan Löfven svéd miniszterelnök az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy "minden jel szerint" terrortámadást követtek el a kisteherautóval.

Európában több gázolásos merényletet is elkövettek azóta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet felszólította híveit, hogy használják fegyverként a gépkocsikat.

Londonban idén márciusban négy gyalogost gázoltak halálra a Westminster hídon, a franciaországi Nizzában 86 ünneplőt gyilkolt meg egy teherautós merénylő tavaly júliusban, a nemzeti ünnepen, decemberben pedig Berlinben volt hasonló támadás 12 halálos áldozattal.

A merényletek elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.