Súlyos adósságcsapdába kerültek a németek

A felnőtt német lakosság csaknem egytizede adósságcsapdában van, 6,58 millió embernek nincs esélye, hogy belátható időn belül teljesítse kötelezettségeit.
MTI-Eco, 2013. november 6. szerda, 18:16
Fotó: Napi.hu

A Creditreform céginformációs vállalat szerdán közétett felmérése szerint egy emberre átlag 33 ezer euró adósság jut Németországban. A cég "jóléti és szegénységi" eladósodottságot különböztet meg. Az előbbi a 30 év alatti korosztályban jellemző, itt a meggondolatlan, hitelre való költekezés miatt jutnak adósságcsapdába az emberek, míg a nyugdíjasok körében a szegénység okozza a túlzott eladósodást és nagy szerepet játszik a villamos energia és a lakbérek drágulása. Aggasztó, hogy az egyedülállók 38 százaléka túlzottan el van adósodva - áll a Creditreform felmérésében.

Míg Németország keleti tartományaiban megállt a folyamat, a nyugati tartományokban nő az eladósodottság. Sokaknak alig van már esélyük rá, hogy kitörjenek az adósságcsapdából, mert semmilyen vagyonuk sincs, és minden hitelfelvételi lehetőségüket kimerítették - írja a Creditreform.

HOZZÁSZÓLÁSOK