Svájc a legversenyképesebb, Magyarország javított

Továbbra is Svájc a legversenyképesebb ország, Magyarország pedig javított, az 52. helyre került az előző évi 58. helyről a Világgazdasági Fórum (WEF) csütörtökön megjelent felmérése szerint, amelyben 139 országot rangsoroltak.
MTI-Eco, 2010. szeptember 9. csütörtök, 10:19
Fotó:

Az előző felméréshez képest Magyarország 6 hellyel lépett előre, a két évvel korábbi vizsgálathoz viszonyítva pedig tíz hellyel ugrott feljebb a listán, a közép-kelet-európai térséget tekintve azonban továbbra is a középmezőnyhöz tartozik. A régió éllovasa Észtország, amely a 33. helyet foglalja el, utána Csehország következik a 36. helyen, és Magyarország előtt végzett Lengyelország, Szlovénia és Litvánia is.

A 12 szempont alapján összeállított globális versenyképességi index (GCI) szerint Magyarország leggyengébb pontja az innováció, erőssége pedig az egészségügy és az általános iskolai oktatás.

A több mint 13 ezer gazdasági vezető megkérdezésével készült felmérés szerint a magyar üzleti élet leggyakrabban említett problémája az adók szintje, ezt követi az adózási szabályozás, majd a finanszírozás kérdése és a korrupció.

HOZZÁSZÓLÁSOK