Svájc véget vet a homárkínzásnak

Igen sokat kell szenvednie egy homárnak azért, hogy a tányérunkra kerüljön, hiszen élve főzik meg őket. Svájcban márcisutól ezt nem lehet - írja a Dailymail.
Szász Péter, 2018. február 18. vasárnap, 17:41

A világon elsőként tiltja meg a homárok élve megfőzését Svájc - olvasható a portálon.

Az indoklás egyszerű: az eljárás fáj az állatoknak. Az éttermeknek el kell kábítaniuk az állatokat elektromos árammal, vagy le kell szúrniuk őket.

Hasonló szabályozást készít elő Nagy-Britannia is.

A vita alapvetően azon ment az elmúlt években, hogy a homárok miként érzékelik a fájdalmat. Úgy vélik, hogy fájdalomérzékelésük nem olyan, mint az emberé, de idegrendszerükkel képesek érzékelni a stresszt, ez pedig figyelembe kell vennünk.

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK