BUX
38240

Svájcra szegeződhetnek a tekintetek csütörtökön

Egy svájci kamatdöntéssel indul a nap, ezen kívül néhány magyar adat mellett a tengerentúlon jelennek meg fontosabb adatok.

Napi.hu, 2015. március 18. szerda, 22:37

A nap egy svájci jegybanki kamatdöntéssel indul délelőtt fél 10-kor - várakozások szerint az SNB nem változtat az irányadó rátán.

Aztán Magyarországról jön néhány adat: egy februári részletes államháztartási adat érkezik és lesz állampapír-aukció. Az ÁKK 20-20 milliárd forint értékben dob piacra három- és ötéves kötvényeket, valamint 15 milliárd forint értékben 10 éves kötvényeket.

A fentieken kívül a tengerelntúlon jelennek meg fontosabb makroadatok: közép-európai idő szerint fél kettőkor közlik a heti új munkanélküliségi kérelmek számát, amely a március 14-ével végződő héten 293 ezer lehetett az azt megelőző heti 289 ezer után.

Délután három órakor jelenik meg a márciusi Philadelphia Fed index, ami a várakozások szerint a februári 5,2 pontról 8-ra emelkedik. Ugyan ebben az időben jelenik meg az úgynevezett Leading Indicator, amely az amerikai gazdaság egészében uralkodó trendek előrejelzésére szolgál. A februári index értéke a januárihoz hasonlóan 0,2 százalékot mutathat várakozások szerint.