A Fed október 30-i jegyzőkönyvéből az derült ki, hogy a központi bank visszatérne egy adott dátum meghatározásához a kötvényvásárlásának befejezése kapcsán - ez a Marketwatch szerint azt sugallja, hogy a jegybank keresi a kiutat, vagy legalábbis a kötvényvásárlási program lassításának módjait és viszonylag rövid időn belül.

A jegyzőkönyv alapján a Fed vezetői további ötleteket keresnek arra, hogy alacsonyan tudják tartani az alapkamatot a jelenlegi havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási program vége után is. A Fed tagjai sok témát érintettek, de kevés esetben volt teljes egyetértés.

A Fed nyíltpiaci bizottsága 9-1 arányú szavazattal támogatta legutóbbi ülésén a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási program folytatását, és kisebb változtatásokat tett a korábbi jegyzőkönyvének szövegezésén, ám ez arra utal, hogy az ülésen a jegybankárok a program volumenének visszafogásán gondolkodnak még akár az egyértelmű munkaerő-piaci kilátások javulása előtt is. Néhány döntéshozó ekkor azonos mértékben csökkentené az államkötvények és a jelzálogkötvények vásárlását, de volt, aki az államkötvény-vásárlások gyorsabb csökkentése mellett érvelt.

A jegyzőköny szerint néhányan fenntartásukat fejezték ki az iránt, hogy egy egyszerű mechanikus szabályhoz - pl. a munkaerő-piaci adatkoz, vagy a foglalkoztatottsághoz - kössék a kötvényvásárlás volumenének meghatározását.

Néhányan még ennél is egyszerűbb megoldást javasoltak, nevezetesen, hogy egyszerűen jelentsék be a hátralévő kötvényvásárlás mennyiségét, vagy egy időintervallumot, amelyen belül kivezetik a programot.

Szó esett a 6,5 százalékos munkanélküliségi célszám lefelé módosításáról, de néhányan attól tartottak, hogy ez a változtatás rontana a Fed hitelességén. A munkanélküliségnek az elmúlt egy évben tapasztalt csökkenése ugyanakkor lehet, hogy túlhangsúlyozza a munkaerő-piaci helyzetben végbement javulást.

A munkanélküliségi célszám mellett felmerült konkrét inflációs célszám kitűzései is. Az ebből származó előnyöket azonban "bizonytalannak és mérsékeltnek" ítélték a tagok.

A jegyzőkönyv szerint a Fed elképzeléseit tükröző előre mutató "forward guidance" rendszerének átalakítása növelné az átláthatóságot a banknál. A legtöbb vezető szerint érdemes megfontolni a kötelező banki tartalékszint fölött félretett tőke után járó kamatok csökkentését is.

A Fed tagjai szerint az amerikai fiskális politika már nem annyira szigorú, de még mindig gátja a gazdasági növekedésnek. Az amerikai kormányzati rendszer októberi leállásának gazdasági hatásai csak átmenetiek voltak, de a költségvetési viták állandósulása árthat a gazdaságnak és a fogyasztói bizalomnak is.

A Wall Street-nek nem tetszettek a Fed jegyzőkönyvének megállapításai, ugyanis a megjelenése után beesetek a fő mutatók. Kelet-európai idő szerint negyed kilenc körül a DJIA 0,2, sz S&P-500 0,1 százalékos mínuszban, míg a Nasdaq épphogy a tegnapi szintje felett járt.