Szabálytalanul fogadták el az adóreformot?

Újra szavaznia kell a képviselőháznak a Donald Trump amerikai elnök kormánya által javasolt adóreformról, mert a szenátus apróbb szabálytalanságokat talált a szövegben, amelyeket törölnek belőle, és így a jogszabály megváltozik - jelentették be szenátorok kedd este Washingtonban.
Domokos László, 2017. december 20. szerda, 07:45
Fotó: MTI/EPA

Bernie Sanders független, vermonti szenátor és Ron Wyden demokrata párti politikus bejelentése szerint a mintegy 500 oldalas törvényjavaslat három pontja ellentétes a szenátus szabályaival, és egyszerű többséggel ebben a formában nem, csak háromötödös szavazással lehetne elfogadni. A republikánusok nem rendelkeznek ennyi mandátummal a kongresszus felsőházában - írta az InfoRádió.hu az MTI alapján.

A szenátus újra szavaz az adóreformról, s az így várhatóan már szerda reggel visszakerül a képviselőház elé, s ha ismét elfogadják, az elnök azonnal alá is írhatja.

Az első, keddi szavazáson 227 igen és 203 nem szavazattal fogadták el a képviselők a javaslatot. A demokraták egyként ellene szavaztak, és 12 republikánus politikus sem támogatta a javaslatot.

Donald Trump már szerdán törvényerőre emelheti az adórendszer három évtized óta első átfogó reformját, amely kormányzása első évének legnagyobb törvényhozási sikerét jelentheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK