Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az, hogy elmaradnak a sportesemények, csak a kezdet - mondta az InfoRádiónak Dénes Ferenc sportközgazdász. Megroppan a sportipar, mert ez mégiscsak egy napi termelő ágazat, amelyben költségoldalon hosszú távú szerződések vannak fix költségekkel, és folyamatosan érkező bevételekre tervezve, amelyek most el fognak maradni, és nem nagyon lesz kártérítés a rendszerben.

"Mivel napról napra változik a helyzet, hogy a világ különböző pontjain mennyire súlyos a koronavírus-fertőzés, nyilvánvalóan senki sem akarja belekergetni a sportolóit abba, hogy egy bizonytalan helyzetben a versenyre elinduljon" - mondta a sportközgazdász.

A kártérítés kérdése egy sosem látott helyzetet fog teremteni, hiszen itt mindenki fut majd a pénze után. A versenyek, mérkőzések elmaradása, vagy akár országok közti áthelyezése - mint a kvalifikációs öttusa-világbajnokságé Kínából Mexikóba - ugyanis nemcsak a versenyzőkre, esetleges eredményeikre hat, hanem az előre lefoglalt és esetenként kifizetett szállodai férőhelyekre, utazási költségekre, ezeken keresztül pedig a sportszövetségek, csapatok gazdálkodására is.