Száműzik a műtrágyát Kínából

Programot indított a kínai mezőgazdasági minisztérium a műtrágyák kiváltására szerves trágyával az ország száz körzetében - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. június 14. szerda, 20:21
Fotó: Reuters

A központi költségvetés alapot létesít a műtrágyák kiváltásának támogatására a tea-, a zöldség- és a gyümölcstermesztésben - jelentette be Jü Hszin-zsung (Yu Xinrong) mezőgazdasági miniszterhelyettes. Hozzátette: a szerves trágyázásra áttérő mezőgazdasági termelők anyagi támogatása mellett a szabályozásban is végrehajtják a szükséges módosításokat a mezőgazdaság "zöld" fejlesztésének elősegítése érdekében.

Kínában tavaly nem növekedett első alkalommal a műtrágya-felhasználás az ország gazdaságának megnyitása és a reformok megindítása óta - közölte a miniszterhelyettes.

A mostani terv a gyümölcs-, zöldség- és teatermesztésben a műtrágyahasználat 20 százalékos csökkentését irányozza elő az évtized végéig. A miniszterhelyettes rámutatott, hogy az ország állattenyésztési ágazatában évi 3 milliárd tonna szerves trágya keletkezik és ennek mindössze 50 százalékát hasznosítják.

HOZZÁSZÓLÁSOK