BUX

Százból egy magyar mondja, hogy jól él

A lengyel CBOS közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a lengyelek sokkal jobban meg vannak elégedve helyzetükkel, mint a csehek, a szlovákok és a magyarok.

MTI, 2015. március 13. péntek, 19:30

A Centrum Badania Opinii Spo³ecznej (CBOS) január elején végzett reprezentatív felmérésének eredményéből kiderül, hogy a lengyelek 21 százaléka ítéli meg pozitívan országa gazdasági helyzetét, míg a cseheknek 19 százaléka, a szlovákoknak 8 százaléka, a magyaroknak pedig 7 százaléka.

A lengyelek 28 százaléka szemében az ország gazdasági helyzete sem nem rossz, sem nem jó. A csehek körében 38 százalék, a szlovákoknál 39 százalék, a magyarok között pedig 42 százalék van ezen a véleményen.

A lengyeleknek 51 százaléka nem számít a gazdasági helyzet változására, míg a cseheknek 43, a szlovákoknak 49, a magyaroknak pedig 44 százaléka.

A lengyeleknek 16 százaléka tartja jónak saját anyagi helyzetét. A csehek körében ez az arány 5, a szlovákok és a magyarok között pedig mindössze egy százalék.

A lengyeleknek tíz százaléka elégedetlen saját anyagi helyzetével, míg a cseheknek 18, a szlovákoknak 26, a magyaroknak pedig 40 százaléka.