Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szégyen menetének nevezett felvonuláson a tízes tévécsatorna becslése szerint mintegy húszezren csatlakoztak a több mint egy éve, a főügyész lakásának közelében minden szombat este tüntető "kemény maghoz".

A tiltakozók a kormányfő távozását követelték, s számos házilag készített transzparenset tartottak magasba, amelyeken megfogalmazták bírálataikat. Leggyakrabban a "szégyen" szót skandálták, a kormányfő elleni korrupciós vádakra utalva.

Ezzel egy időben a helyi média beszámolói szerint több százan vonultak az utcára Jeruzsálemben és Haifán is. A tel-avivi tüntetés kezdetén felszólalt Meni Naftali, a miniszterelnöki rezidencia volt gondnoka, aki pert nyert a vele megalázóan bánó Sara Netanajhu, a miniszterelnök felesége ellen.

A felszólalók ostorozták a múlt héten a kneszetben első olvasatban elfogadott törvényt, amely megtiltaná a rendőrségnek, hogy a nyomozás lezárásakor nyilvánosságra hozza, sikerült-e elég bizonyítékot találnia a vádak alátámasztására. A bírálatok szerint ez a törvény Benjámin Netanjahu miniszterelnök személyes védelmére készül, hogy ne hozhassák nyilvánosságra az ügyészségnek hamarosan küldendő nyomozati anyagot.

A Likud párt törvényalkotói az úgynevezett ajánlási törvényt gyorsított eljárással már a következő napokban megpróbálják második és harmadik olvasatban is megszavaztatni.

Állítólag attól tartanak, hogy súlyos politikai vihart okozhat a kormányfőt érintő ajándékozási ügy, amelyet a rendőrség már a következő napokban lezárhat. A gyanú szerint a miniszterelnök nagy értékű ajándékokat fogadott el üzletemberektől, valamint alkut akart kötni az egyik izraeli lap, a Jediót Ahronót kiadójával, hogy az újság kedvezőbben írjon a kormányról.