Őrület, mit művelnek a szeméttel a szomszédban

Újrahasznosított körhinta, teherautó-szimulátor és az Apollo kapszula pontos mása várja az érdeklődőket a bécsi Szemétfesztiválon, a Mistfesten, szeptember 21-22. között.
Szepesi Anita, 2019. szeptember 18. szerda, 16:44
Fotó: Napi.hu

A most következő hétvégén a környezettudatosság köré szereveződnek az osztrák főváros közterületi programjai. A 28. Bécsi Szemétfesztiválon mindenki megismerkedhet a narancssárga ruhás köztisztaságiak munkájával és számos környezettudatos programon vehet részt - adta hírül a város kereskedelmi irodája.

A gyerekek Ausztria első teljesen elektromos szemeteskocsijára fel is mászhatnak, egy szimulátor segítségével a teherautó vezetése is kipróbálható, egy ütközésszimulátor pedig a koccanások elkerülésére tanít.

A járműkiállításon az Apollo kapszula mérethű másolatát is bemutatják, így átélhető az űrhajósok Holdra és visszarepülésének élménye.

A fesztivál attrakciója az újrahasznosított anyagokból készült körhinta, amelyet kizárólag használaton kívüli tárgyakból állítottak össze. Egy régi kádat például hajóvá alakítottak át, egy üres gázpalackot pedig rakétává. A körhintát két kerékpárral lehet hajtani, így a szülök is aktívan kivehetik a részüket. 
Az ingyenes, környezetbarát rendezvény minden évben ezreket vonz, és a kutyákat is szívesen látják.

HOZZÁSZÓLÁSOK