Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fehéroroszok úgy döntöttek, hogy kihasználják azokat a problémákat, amelyek a szennyezett orosz kőolaj utáni tisztítással kapcsolatosak - írta a lengyel gazeta.pl. A Barátság kőolajvezetéken Oroszországba visszaküldött nyersanyagért jókora díjat fognak felszámolni.

A visszaküldés tarifáját a Belarusz Antimonopol Szabályozás minisztériuma döntötte el. Az ország déli részén található Morzis küldő ponttól tonnánként több mint 70 orosz rubelba (300 forint) fog kerülni a továbbítás. Azért a nyersanyagért, amelyet Oroszországba a lengyel-fehérorosz határról kell visszafolyatni, a belorusz hatóságok összességében tonnánként 330 rubelt számolnak fel

A fehéroroszok tájékoztatása szerint 80 ezer tonna tisztítatlan olajat kell visszapumpálni, miközben összességében körülbelül kétmillió tonna szennyezett nyersanyaggal kell megbirkózni a fehérorosz, orosz és ukrán területen levő csövekben és egymillió tonnával Lengyelországban és Németországban rekedt. A csővezetékrendszert nem lehet normálisan használni, amíg meg nem tisztítják.