Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbiában egy nap alatt 12 ezer 175-ről 12 ezer 251-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. Aleksandar Vucic szerb elnök közölte: a járványhelyzet nem indokolja a június 21-ére tervezett általános választások elhalasztását. A voksoláskor a szavazópolgároknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

Koszovóban vasárnapra 1384-ről 1437-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Júniusban eddig több fertőzöttet azonosítottak, mint egész májusban, pedig a június a korlátozó intézkedések megszüntetéséről kellett volna, hogy szóljon - közölte az ország közegészségügyi intézete. Hozzátették, ha néhány napon belül nem változik ez a tendencia, akkor újra szigorúbb intézkedéseket vezetnek be, például teljesen bezárják azokat a munkahelyeket, ahol több fertőzöttet is regisztráltak.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 3701-ről 3895-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A szükségállapot vasárnap véget ért, keddtől pedig megkezdődik az előrehozott parlamenti választások kampánya. A legnagyobb kormánypárt és a vezető ellenzéki párt egyelőre nem jutott megállapodásra, hogy július 5-én vagy egy hétköznapon, július 8-án legyen-e a voksolás, de a kormány is hajlik arra, hogy szerdán kelljen az urnák elé vonulniuk a szavazópolgároknak, míg a betegek és idősek hétfőn és kedden adhatnák le voksaikat.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 2901-ről 2950-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja szerint az országban élők túlságosan elengedték magukat, úgy gondolták, hogy már elmúlt a járványveszély, de kiderült, hogy ez nincs így, ezért nagyobb fegyelemre van szükség.