Egyre több az uniós érdekházasság

Egyre több szerbiai állampolgár köt érdekházasságot európai uniós tagállam polgárával, ám a jelenség felkeltette a szélhámosok figyelmét is.
Barabás Júlia, 2019. május 6. hétfő, 20:30
Fotó: Pixabay

Egyre több európai uniós állampolgár köt érdekházasságot szerbiai állampolgárságú személlyel - vette át a Tanjug hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A legtöbbször német és svájci állampolgárok adják el az aláírásukat.

Egy fiktív házasságkötés akár harmincezer euróba (9,4 millió forint) is kerülhet. Zeljko Simic ügyvéd felhívja a figyelmet a buktatókra. A házastársakat az uniós országok hatóságai alaposan kifaggatják. Megkérdezik például, hogy milyen zenét hallgat a párja szívesen, s arra is kérik őket, meséljenek a közös utazásokról, valamint arról, milyen ajándékokat adnak egymásnak a jeles alkalmakkor. Az ilyen ellenőrzéseket nem jelentik be előre.

További kockázat, hogy szélhámosba fut bele a nem uniós állampolgár. Ezek azt állítják, ők csak segíteni szeretnének valakin azzal, hogy fiktív házasságot kötnek vele. Hamis iratokat küldenek el, s azt kérik, hogy a házasságkötés előtt az illető fizessen be ezer euró előleget. Naponta néhány embert csapnak be, aztán öt-tíz nap után törlik magukat a közösségi oldalakról és a telefonjukat is kikapcsolják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.05.07 05:44

Orosz és ukrán nők ugyanezt csinálják: pasi behálózva, utána gyors válás, de az útlevél már megmarad. Már kiadták a riasztást, jó lesz vigyázni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html