Szerbia is beszállt a háborúskodásba

Egy örmény diplomata szerint Oroszországhoz hasonlóan Szerbia is szállít fegyvert az örmény-azeri háborúban szemben álló mindkét félnek. A belgrádi kormány tagja, hogy ilyen üzleteket folytatnának.
Barabás Júlia, 2020. október 1. csütörtök, 11:24
Fotó: AFP

Sosi Tatkian örmény diplomata kijelentette, hogy Szerbia Örményországnak. Illetve Azerbajdzsánnak is adott el fegyvereket - vette át a szerb sajtó hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A diplomata azt mondta, több forrásból is ellenőrizte ezeket az információkat.

"Szerbia sokkal több fegyvert szállított Azerbajdzsánba, mint Örményországba, és az azeriek fejlettebb fegyvereket vásároltak. Ugyanez a helyzet Oroszországgal is, ők is mindkét félnek szállítanak harci eszközöket. Egyesek szerint az oroszok az örményeket segítik, de ez nem így van, őket egyszerűen gazdasági érdekek vezérlik" - mondta Tatkian.

A diplomata szerint Azerbajdzsán nagyrészt Oroszországtól és Izraeltől vásárolja a fegyvereket. "Gondolják el, Izrael, ahol a nép ugyanolyan népirtást szenvedett el, mint az örmények, modern fegyvereket ad el az azerieknek. Az is tény, hogy Szerbia mindkét félnek szállított" - erősített meg. Aleksandar Vucic szerb elnök a napikban tagadta, hogy szerb fegyverek jelen lennének az örmény-azeri konfliktusban.

HOZZÁSZÓLÁSOK