Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nebojsa Ladevic, a Szerbiai Klinikai Központ Aneszteziológiai Központjának igazgatója kijelentette, hogy itt az ideje áttörést elérni a koronavírus elleni küzdelemben - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A bölcs doktornő azt is elárulta, hogyan kellene ezt csinálni. Szerinte ez akkor lehetséges, ha csak azok hagyhatják el otthonukat, akik hajlandók felvenni a vakcinát.

"Megérett az idő erre, így csökkenthetnénk a fertőzöttek számát, közben pedig növelnénk azokét, akik beoltatják magukat" - fejtegette kevéssé gondolva bele abba, mit is javasol. Az igazgató szerint a kórházak lassan megtelnek, az ott dolgozó orvosok pedig kimerültek, mert gyakorlatilag egy éve szünet nélkül dolgoznak.

Ha ez így folytatódik, akkor egyre több egészségügyi intézménynek kell ismét covidkórházzá válnia. Az emberi jogokat láthatóan lazán kezelő orvos-igazgató úgy véli, hogy a koronabulik szervezőit a covidkórházakban betegszállítóként, vagy fizikai munkásként kellene alkalmazni, hogy betekintést nyerjenek az ott folyó munkába.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Predrag Konnal, Branislav Tiodorovictyal a szerbiai válságstáb ismert szakértőivel, illetve azokkal az epidemiológusokkal, akik teljes zárást követelnek azt mondta, hogy igen, mert valamilyen módon meg kell gátolni az emberek közötti kontaktust, ha csökkenteni akarjuk a fertőzöttek számát.