Komoly szigor jön a szerb iskolákban

A szerbiai válságstáb legjobban kommunikáló tagja felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolák újraindulásával messze nem tér vissza az élet a korábbi, normális kerékvágásba.
Barabás Júlia, 2020. augusztus 14. péntek, 06:20
Fotó: AFP

A szerbiai köztársasági válságstáb azt ajánlja, hogy a szeptember elsejétől kezdődő tanévben a tanulók az iskolában folyamatosan viseljék az arcmaszkot - idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó Predrag Kon járványügyi szakembert a bizottság tagját. Kon arról is beszélt, hogy iskolába indulás előtt a szülőknek meg kell mérniük gyermekük lázát, és ha bármilyen légzési rendellenességet észlelnek a gyereken, nem küldhetik iskolába.

"Ha a tanuló az iskolába ér, fel kell tennie a maszkot. Mielőtt bemegy a tanterembe, kezet kell mosnia. Miután a teremben elfoglalta a helyét leveheti a maszkot, órán nem kötelező viselni, mert meglesz a kötelező védőtávolság a gyerekek között. Mi azonban azt ajánljuk, hogy órán is viseljék. Ameddig az időjárás engedi, az ablakokat nyitva kell tartani" - mondta Kon.

Hozzátette még ehhez, hogy ameddig tart a járványhelyzet, az iskolában nem engedélyezik a csoportos tevékenységeket. Mladen Sarcevic oktatási miniszter a héten azt nyilatkozta, hogy az iskolák már a napokban konkrét útmutatást kapnak arról, hogyan kell folynia a tanításnak a járványhelyzet alatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2020.08.14 11:30

Egy tanórai részvétel nem csoportos tevékenység?
A menzai ebéd nem csoportos tevékenység?

Mi a csoportos tevékenység, ami nem szabad?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html