Rettenetes kép rajzolódik ki a szavazókról

A szerbiai fiatalok jelentős része hajlandó lenni olyan pártra szavazni, amelynek a politikájával nem ért egyet, ha úgy gondolná, hogy az munkalehetőséget hozna a családjának.
Barabás Júlia, 2019. május 14. kedd, 06:20
Fotó: Pixabay

A 18 és 29 év közötti szerbiai fiatalok több mint nyolcvan százaléka úgy gondolja, hogy a karrierépítés kulcsa a párttagság, különösen az állami munkahelyeken - idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó egy friss felmérés eredményét. A vizsgálat szerint a politikát okolják mindazért, ami a társadalomban nem tetszik nekik.

Nagy többségük nem tagja egyetlen pártnak sem, de a párttagság szerintük kulcskérdés. A fiatalok hatvan százaléka gondolja azt, hogy választásokkal nem lehet változtatni a Szerbiában uralkodó állapotokon.

A fiatalok negyven százaléka olyan pártra is szavazna, melynek politikájával nem ért egyet, abban az esetben, ha ez családja számára munkalehetőséget jelentene. A megkérdezett fiatalok közel fele úgy véli, hogy nincs különbség a politikai pártok és a politikusok között. Szakértők úgy értékelik a felmérést, hogy a fiataloknak nem bíznak a demokráciában, pontosabban abban, amit demokráciaként tálalnak nekik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Xenador, 2019.05.14 13:06

Nincs ködösítés, a szavazóerő megvásárolható. Tudtuk, de ott most tisztábbá vált a helyzet. Becsülendő, hogy a szavazatot munkalehetőségért kínálják, nem egyszerűen pénzért. A demokrácia pedig hülyeség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html