Vranjeban a köztársasági parlamenti választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség a harmadik legtöbb szavazatot szerző párt, írja az InfoVranjske alapján a Szabad Magyar Szó. Önmagában ennél is nagyobb szó, hogy a Koszovó közeli, a magyar lakta területektől messzi területen van egy falu, Neradovac, ahol szinte mindenki a VMSZ-re szavazott.

A Wikipédia szerint Neradovac faluban egyetlen magyar sem él, tehát nem kell keresni a váratlan siker okát. Az N1 portál szerint a kavarodást az okozta, hogy a helyi választási listás szavazólapon a negyedik helyen a Szerb Igazság nevű nacionalista szélsőjobboldali párt szerepelt, míg a parlamenti választási papíron a VMSZ volt a negyedik és sokakat ez tévesztett meg.

A hétvégi választást Alexander Vucic pártja nyerte. Kevesen számítottak nagy meglepetésre a kormányzó párt és a szétszakadt ellenzék küzdelmében. Ez utóbbi tábor nagy része bojkottálta a szavazást, mondván, hogy az oroszbarát elnök úgy alakította a szabályokat, hogy azt nem lehet demokratikusnak tekinteni.