Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A katasztrofális árvízkárok miatt el kell halasztani a megszorításokat hozó reformokat, keresik a fiskális konszolidációt szolgáló lépések eltolásának lehetőségét - közölte Alekszandar Vutyics szerb kormányfő. Ez azt jelentené - nyilatkozta a Prva TV-nek -, hogy egyelőre nem csökkentenék a béreket és a nyugdíjakat.

Az eredeti program szerint a béreket már most, a nyugdíjakat októbertől csökkentették volna. A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a költségvetés rossz állapotban van, és a gazdasági reformokat amilyen hamar csak lehet, meg fogják valósítani.

Az előrelépés érdekében júliusban el akarják fogadni a privatizációs, állami támogatási és csődtörvényt. Ezek Dusan Vujovics gazdasági miniszter szerint végre lehetővé teszik az évek óta szerkezetátalakítást folytató, a költségvetési hiány jelentős részéért felelős, állami támogatásból élő 170 nagyvállalat problémájának megoldását. Emellett bejelentette, hogy eldöntötték az állami telekommunikációs vállalat, a Telekom Srbija privatizálását - tudatta a Tanjug hírügynökség.