Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerbiai belügyminisztérium és a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség (AMSS) együttműködésének köszönhetően a batrovci-i határátkelő után a horgosi, a pre¹evói és a gradinai határátkelőknél is üzembe helyezték azt a kamerarendszert, amelynek segítségével az utazók a számítógépükön vagy a mobiltelefonjukon is megnézhetik, hány autó várakozik a határátkelő ki- és belépő oldalánál - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A Pillanatnyi állás a határátkelőknél nevű szolgáltatás ide kattintva érhető el. Mielőtt azonban lenyomná az enter billentyűt, jó, ha tudja, hogy a honlapon a kamerák által továbbított kép lassan töltődik be, úgyhogy csak a türelmeseknek lesz lehetőségük arra, hogy hátradőlve nézegessék, éppen mennyien vannak a határon.

A belügyminisztérium közleménye szerint április 20-án még csak Batrovcinál működött a rendszer, viszont a tervek között szerepelt, hogy a nyári turisztikai idény kezdetéig bekamerázzák az említett három határátkelőhelyet is.

A szerbiai autó-motoros szövetség honlapján arról is írnak, hogy a kamerarendszer által továbbított felvételek hamarosan az AMSS mobiltelefonos applikációján keresztül is elérhetőek lesznek.

A fotó forrása: Shutterstock