Predrag Kon epidemiológus, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja kijelentette, hogy Szerbiában a járványhelyzet bizonytalan és kedvezőtlen tendenciát mutat, de jó hír, hogy Belgrádban lassú javulás vette kezdetét - vette át a 021.rs hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A szakember arról is beszélt, hogy nem lesz hétvégi kijárási tilalom, arra a kérdésre viszont nem válaszolt, hogy a mire alapozták azt a feltételezést, hogy nyáron lassul majd a virus terjedése.

"Amikor megszüntettük a rendkívüli állapotot, úgy tűnt, hogy már nincs kockázat, de azután másképpen alakult a helyzet. A sportrendezvényeken, a választási kampányban, a tüntetéseken - mindenütt sok ember volt" - mondta Kon, aki hozzátette, hogy a fertőzöttek számának drasztikus csökkenését négy hét múlva várja.

"Már egy hét múlva érezhetőek lesznek a pozitív változások, annak köszönhetően, hogy kötelezővé tettük a maszk használatát, illetve, hogy tíz személytől többen nem vehetnek részt rendezvényeken, de lényeges javulás megközelítőleg négy hét múlva várható".