Szerdán kiderül, mekkorát nőtt a magyarok bére

A KSH április 20-án teszi közzé a hazai bruttó, illetve nettó átlagkeresetek februári adatsorait. Külföldről nem érkezik nagyobb horderejű makroadat.
Napi.hu, 2016. április 19. kedd, 18:08
Fotó: Napi.hu

Az idei év januárjában a bruttó átlagkeresetek 5,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A nettó keresetek emelkedése - a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkenése következtében - a bruttó bér átlagát meghaladó mértékű, 7,4 százalék volt.

Az Államadósság Kezelő Központ szerdán tartja a 2024/B jelű államkötvény csereaukcióját, amelyen az intézet, a 2017/A jelű kötvényeket kínálja fel összesen 20 milliárd forint tervezett értékben. Csereaukció lesz a 2025/B jelű államkötvények körében is, a 2018/B jelű kötvényeket 20 milliárd forint tervezett értékben kínálják.

Az Egyesült Államokban délután négykor látnak napvilágot a használt lakások értékesítésére vonatkozó márciusi adatok. Az USA-ban, a régebbi lakóingatlanok eladási mutatója februárban 7,1 százalékkal esett vissza, az elemzői konszenzus márciusra 3,5 százalékos volumennövekedést vár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rohadtnarancs, 2016.04.19 20:49

A nyugdíjasoknak is ki van dolgozva az" életpálya" most, hogy csökken a csirke hús ÁFÁ-ja és hatalmas nyugdíj emelést kapnak (0.9%) a csirke farhát helyet tudnak egy csirke combot venni és fel tudnak ballagni boldogan a barlangba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rohadtnarancs, 2016.04.19 20:43

A magyarok bére úgy nő nagyot, hogy az állami vállaltok vezetőinek és a kusza szeműnek és bandájának több millióval nőt a fizetése és ez is bele számit az átlagba a többi meg le van szarva ,lehet nyomni a szöveget ,hogy nő a reálbér.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html