Szerdán sem fogunk unatkozni

Szolgáltató szektor beszerzési menedzser indexek érkeznek Európából és Amerikából, januári német és eurózónás kiskereskedelmi forgalmi adatokat közölnek, és az ADP munkaerőpiaci adatra is lehet számítani az USA-ból szerdán.
NAPI, 2010. március 2. kedd, 16:15
Fotó:

Makroadatok tekintetében itthon eseménytelen lesz a szerdai. Ugyanez nem mondható el nemzetközi viszonylatban.

Németországból januári kiskereskedelmi forgalmi adatok várhatóak. Előzetes várakozások szerint januárra 0,6 százalékos csökkenéssel számolnak elemzők az előző havi 0,9 százalékos emelkedéshez képest hó/hó alapon, éves viszonylatban pedig az előző havi 2,5 százalékos visszaeséshez képest 1,1 százalékos csökkenéssel.

Európából és az USA-ból a szolgáltatószektor mutatói várhatók. Elemzői várakozások szerint az eurózónás PMI index a januári 52 pont után a februári érték szinten marad. Az amerikai ISM nem-feldolgozóipari indexét pedig a januári 50,5 pont után 51,0 pontra várják.

Az eurózónára vonatkozóan januári kiskereskedelmi forgalmi adatokat is közölnek: havi alapon a decemberi 0,1 százalékos emelkedés után januárban 0,3 százalékos csökkenést, éves szinten pedig az 1,2 százalékos decemberi esés után 1,6 százalékos mínuszt várnak.

A tengerentúlon - magyar idő szerint - kora délután adja ki az ADP intézet a februári álláshelyek alakulását a versenyszférára vonatkozóan. Elemzői várakozások szerint a januári 22 ezres esés után februárra 20 ezerrel csökken a foglalkoztatottak száma.

A Fed kiadja a gazdasági előrejelzéséről szóló a bézs könyvét is.

HOZZÁSZÓLÁSOK