Makroadatok tekintetében itthon eseménytelen lesz a szerdai. Ugyanez nem mondható el nemzetközi viszonylatban.

Németországból januári kiskereskedelmi forgalmi adatok várhatóak. Előzetes várakozások szerint januárra 0,6 százalékos csökkenéssel számolnak elemzők az előző havi 0,9 százalékos emelkedéshez képest hó/hó alapon, éves viszonylatban pedig az előző havi 2,5 százalékos visszaeséshez képest 1,1 százalékos csökkenéssel.

Európából és az USA-ból a szolgáltatószektor mutatói várhatók. Elemzői várakozások szerint az eurózónás PMI index a januári 52 pont után a februári érték szinten marad. Az amerikai ISM nem-feldolgozóipari indexét pedig a januári 50,5 pont után 51,0 pontra várják.

Az eurózónára vonatkozóan januári kiskereskedelmi forgalmi adatokat is közölnek: havi alapon a decemberi 0,1 százalékos emelkedés után januárban 0,3 százalékos csökkenést, éves szinten pedig az 1,2 százalékos decemberi esés után 1,6 százalékos mínuszt várnak.

A tengerentúlon - magyar idő szerint - kora délután adja ki az ADP intézet a februári álláshelyek alakulását a versenyszférára vonatkozóan. Elemzői várakozások szerint a januári 22 ezres esés után februárra 20 ezerrel csökken a foglalkoztatottak száma.

A Fed kiadja a gazdasági előrejelzéséről szóló a bézs könyvét is.