Szerdán sok minden kiderül

Zsúfolt a szerdai nemzetközi makronaptár, a német ipari megrendelésállományt tartalmazó adatok mellett lengyel kamatdöntésről, valamint amerikai munkaerő-piaci statisztikákról és szolgáltatóipari PMI-ről értesülhetnek a befektetők.
Napi.hu, 2016. július 5. kedd, 23:27
Fotó: Reuters

Szerdán közlik a lengyel jegybank kamatdöntését, az elemzők szerint marad az 1,5 százalék.

Reggel 8-kor teszik közzé a német ipari megrendelésállományra vonatkozó adatokat, amelyek még nem tükrözik a a Brexit hatást. A havi alapon számolt, májusi mutató az előző hónapban 2 százalékot csökkent.

Délután negyed 3-kor publikálják az USA-ban a magánszektor álláshelyeinek a számát. Az előző havi 173 ezer álláshely után most 150 ezerre számítanak az elemzők.

Fél háromkor az amerikai májusi árumérleg egyenleget közlik, az előző havi -37,4 milliárd dollár után elemezők -39,3 milliárd dollárra számítanak.

Háromnegyed négykor válik ismertté a végleges júniusi szolgáltatóipari PMI, az 51,3-as mutatóban nem vár változást a piac. Ugyanekkor közlik a végleges összetett szolgáltatóipari PMI-t, itt sem prognosztizálnak változást, a mutató értéke az előző hónapban 51,2 volt.

Négykor közlik a júniusi szolgáltatóipari ISM indexet, amelynek az értéke az előző hónapban 52,9 volt, most 53,5-öt várnak.

Az MNB publikálja a Monetáris Tanács ülésének rövidített jegyzőkönyvét.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK