Szétbombázzák Aleppót

Az utóbbi hónapok leghevesebb bombázását szenvedték el a szíriai Aleppo lázadók uralta negyedei. Az orosz és a szíriai légierő nem engedett az amerikaiak követelésének. Mindez azt jelentheti, hogy véglegesen összeomolhatott a nagy nehezen kialkudott tűzszünet. Gyújtóbombák is hullottak az Aszad elnök erőivel szemben álló aleppói kerületekre – ezt állítják a lázadók és a mentőmunkások.
Inforádió, 2016. szeptember 24. szombat, 21:00
Fotó: Reuters

"Olyan, mintha be akarnák pótolni azt, amit a tűzszünet idején nem tudtak megtenni - mondta Ammar al-Szelmo, a lázadók uralta keleti negyedek polgári védelmének főnöke. "Úgy tűnt, hogy a tüzérség összehangolta a támadását a légierővel, mert a bombák és a lövedékek ugyanazokra a helyekre csapódtak be" - mondta.

A Reuters szerint a szíriai vagy az orosz, vagy mindkét légierő támadásai azt jelentik, hogy nemet mondtak John Kerry amerikai külügyminiszter kérésére. Kerry azt akarta elérni, hogy a terület felett ne repüljenek gépek, hogy be lehessen vinni a segélyt az ostromlott városrészekbe és hogy meg tudják menteni a tűzszünetet.

Az amerikai külügy vezetője és orosz kollégája Szergej Lavrov a tévékamerák előtt vitatkozott össze, míg Aszad szíriai elnök arra utalt: elhúzódhat a háború. Szavai szerint "addig, amíg ez egy olyan globális konfliktus része, amelyben a terroristákat Szaúd-Arábia, Katar, Törökország és az Egyesült Államok támogatja".

A nehezen kialkudott és egy hét alatt összeomlott tűzszünetnek az vetett véget, amikor hétfőn támadás ért egy segélykonvojt. A vitatott eredetű és módszerrel végrehajtott akcióban több tucat segélymunkás és sofőr meghalt.
Washington az orosz légierőt nevezte meg felelősként, az oroszok tagadtak. Előzőleg az amerikai légierő bombázásában meghalt 90 kormánykatona. Washington azt mondta, hiba történt és bocsánatot kért.

A mostani, Kelet-Aleppo elleni légicsapásokat aktivisták "hónapok óta a legsúlyosabb" támadásokként írták le. A Levante Front nevű lázadó csoport egyik vezetője azt mondta a Reutersnek, hogy "az oroszok csak megadást fogadnak el. Nincs más megoldásuk".
Közben a szíriai kormány nyomására távozott az ősi Homsz városából az ellenzéki harcosok 120 fős csoportja. Mindez azt jelenti, hogy a rezsim teljesen visszaszerzi az ország központi helyén fekvő várost.

Az ENSZ - melynek vezetését mélységesen felháborította a segélykonvoja elleni véres támadás - közölte, hogy két nap szünet után felújítja segélyszállítmányait, melyekkel a lázadók uralta területeken élő lakosokat próbálják segíteni.
Frank Walter-Steinmeier német külügyminiszter azt javasolta, hogy néhány napra ne engedjék felszállni a harci gépeket Szíriában. A háborúban az Aszaddal szövetséges Irán elnöke viszont erre azt mondta: csak az Iszlám Állam és a dzsihadista Al-Nuszra front erősödne.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.09.25 23:55

"egy ócska kis seggnyaló vagy mint a retardált haverod"
"Hozzád hasonló marha"
"Ne égesd magad bunkókám"
"csóri :D"
"Két idióta seggnyaló."

Megjött a szélsőjobb "intelligencia".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2016.09.25 22:59

Washington az orosz légierőt nevezte meg felelősként, az oroszok tagadtak. Előzőleg az amerikai légierő bombázásában meghalt 90 kormánykatona. Washington azt mondta, hiba történt és bocsánatot kért. Azaz adott egy nagy pofont a medvének, majd bocsánatot kért. Ha megbocsátott volna, akkor meg adja a következőt. Ha meg már nem bocsátanak meg neki, akkor még ő van felháborodva. Ha már egyszer létrejött az a tűzszünet, nem igaz hogy nem lehetett odafigyelni még egy hétig sem arra hogy ne történjen hiba! Hiba? Tudod melyik hadsereg nyeli le ha 90-katonáját kicsinálják. Visszavág hogy megemlegessék akik "hibáztak".
Arra pedig hogy a segélykonvojt ki lőtte szét, semmi bizonyíték nincs.
A legbosszantóbb azonban az hogy minden egyes bomba csak újabb iszlamistát termel a déli kerítésnél, akik szépen átdiffundálnak hozzánk. Kellett Amerikának az arabokhoz menni és ott a fasza gyereket játszani! Széttúrták Irakot -atombombát hazudozva- és most itt van a -káoszban leverhetetlenül megerősödött- ISIS és tapostatja le Európa nyomorult liberálisait meg baloldaliait a sétálóutcán, meg húsdarálót rendez nekik Európa városaiban. Ehhez képest az oroszok megjelenése Szíriában már csak hab a tortán.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2016, 2016.09.25 21:02

@zuljin: "E!szed annyi van mint egy döglött hintalónak. "
Jól megaszontad haver.
Ennyi?
Hozzád hasonló marha, aki ilyen magasröptű érvelésre képes csak, az már van itt bőven. Ne égesd magad bunkókám, kevés vagy még egy ilyen 1szerű mondat leírásához is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2016, 2016.09.25 21:00

@V0LE: "ki mondta, hogy az baleset volt?"
Szted mi volt, szakértő úr?
Mert hát te bittosan ehhez is értesz, mint mindenhez.
Mindenhez is. :D

"...USA a szent..." Érdekes módon nem tudnak az ámerika vezetését bitorló elit tagjai olyan gyomorforgató akciót végrehajtani, hogy te a nemtetszésedet fejezd ki. Szóval ha szted sem 'szentek', akkor te is egy ócska kis seggnyaló vagy mint a retardált haverod. :D
Nincs melód a nagy kanadában, hogy non-stop itt bunkózol, trollkodsz? Ideje továbblépned onnan is? csóri :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.09.25 20:39

Az oroszok stílusa ismerős, addig lőni amíg nem lesz semmi Aleppo helyén. Az orosz jelenléte as béke legfőbb akadálya, foggal körömmel ragaszkodnak maradék befolyásukhoz. Nagyhatalmi álmok erő nélkül, de pusztítani még tudnak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html