Szigoríthatnak az osztrákok is

Támogatná az Ausztriában dolgozó külföldiek családipótlék-juttatásának szigorítását az osztrák kancellár, aki minderről egy vasárnapi lapinterjúban beszélt.
MTI, 2016. február 21. vasárnap, 13:49
Fotó: Reuters

A Kronen Zeitung vasárnapi számának adott interjújában Werner Faymann elfogadhatónak nevezte a Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről született brüsszeli megállapodást. Egyúttal úgy fogalmazott: "nyitott lenne" az uniós munkavállalók nem Ausztriában élő gyermekei után járó családi pótlék csökkentéséről szóló tárgyalásokra.

A lap emlékeztetett: Angela Merkel német kancellár is elképzelhetőnek nevezte, hogy Németországban is hasonló intézkedést hozzanak.

Az osztrák külügyminiszter az újságnak adott korábbi interjújában azt szorgalmazta, hogy Ausztria is korlátozza a külföldi munkavállalóknak juttatott családi pótlék összegét. Sebastian Kurz akkori indoklása szerint Ausztria évente 230 millió eurót fizet ki olyan gyerekek után, akik nem az országban élnek. Elmondta: Romániában 15 euró a családi pótlék, míg Ausztria két gyerek után 300 eurót fizet, ami a romániai átlagfizetés. A miniszter úgy fogalmazott, hogy Ausztriának munkaerőre, nem pedig olyan emberekre van szüksége, akik csupán a legkedvezőbb szociális rendszert keresik.

Az összes tagállam alkalmazhatja az új szabályt

Az Európai Tanács brüsszeli ülésén pénteken elfogadott döntés értelmében az uniós munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyermekei után járó családi pótlék összegét nem szüntetik meg, hanem lefaragják, azaz a külföldi EU-munkavállalók nem a briteknek járó összeget kapják a jövőben, hanem annyit, amennyi tükrözi a hazájukban honos megélhetési költségeket. A már jelenleg is a szigetországban dolgozókra az új intézkedés 2020. január 1-jétől lenne érvényes. Ezt a szabályt az Európai Unió összes tagállama alkalmazhatja.

Az osztrák kancellár korábban arról beszélt, hogy korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz, és felülvizsgálná az alkalmazás feltételeit, hogy a munkaadóknak ne érje meg külföldi munkaerőt foglalkoztatni. Javaslata szerint csökkenté a külföldi vállalatoktól Ausztriába delegált munkavállalók létszámát és időkorláthoz kötné az ausztriai munkavégzésüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2016.02.21 22:31

"Szigoríthatnak az osztrákok is"

A libsibolsi férgek behozatják a még tőlük is alantasabb muzikat, majd midőn azok itt vannak, összemossák őket az európai fehér emberrel, mondván, hogy ők is csak "EMBEREK" - és ugyebár ember és ember között nem lehet különbséget tenni - aztán erre való hivatkozással kizárják a kicsit magasabb bért kérő kelet-európaiakat...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2016.02.21 22:24

"Szigoríthatnak az osztrákok is"

Valószínűleg ez is része a tervnek.
1. le kell törni a munkaerő árát.
2. össze kell keverni a népeket.
3. össze kell keverni a vallásokat.
4. össze kell keverni a nemi szerepeket és meg kell szüntetni a családot.
5. meg kell szüntetni a nemzetállamokat.

És még sok minden, amit nem is sejtünk.
De ha ez mind összejön, akkor az eredmény egy hontalan, kevert vallású, nemzetiségű, bőrszínű, nemi jellegű, magányos egyedekből álló horda, amelyet a kormányok helyett Brüsszel irányít, befolyásol a médián keresztül.

Szép új világ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

_Jhony, 2016.02.21 17:04

Kezdődik! Már nem csak a családi pótlék nyirbálása,, de az Úniós tagállamok embereit mint külföldi munkaerőt korlátozni szeretnék!
Az EU-ban ahol szabad a munkerőáramlás (ez is az egyik alapvető szabadságjog).
Ez is az egyik lényege az EU-nak.

De azért próbáljuk meg kijátszani, felrúgni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html