Vele tárgyalt szerdán Szijjártó

David Lidington brit miniszterelnök-helyettessel folytatott kétoldalú megbeszélést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 5. szerda, 12:41
Fotó: AFP

"Magyarország sajnálja, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót, de tiszteletben tartja brit polgárok döntését" - mondta a találkozón Szijjártó Péter, aki szerint Magyarország arra törekszik, hogy az EU és Nagy-Britannia a brexit után is szoros együttműködést tudjon folytatni gazdasági, kereskedelmi és befektetési területeken.

Szijjártó Péter kiemelte továbbá a biztonsági együttműködés fenntartásának fontosságát, hiszen - mint mondta - az Európai Unió súlyos biztonsági kockázatokkal nézz szembe és Nagy-Britannia szerepe nélkülözhetetlen Európa biztonságának helyreállításához. (Elkezdődött a nagyon forró ősz - összeomlás a láthatáron.)

Ennek kapcsán a miniszter hangsúlyozta: fenn kell tartani a brit szerepvállalást az EU különböző katonai és békefenntartó misszióban - olvasható KKM közleményében, amely a dél-lengyelországi Krynicában tartott megbeszélésről számoltak be.

Képünk forrása: AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ

HOZZÁSZÓLÁSOK