Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ENSZ-ben számos kísérlet zajlik most arra, hogy a globális migrációs csomagot részenként a nemzetközi jog részévé tegyék, az egyes fejezeteket próbálják elrejteni olyan ENSZ-döntésekben, amelyekre később hivatkozni lehet - idézi az MTI a politikust.

Ilyen kísérlet az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-deklaráció is, amellyel arra próbálják rászorítani az ENSZ tagországait, hogy státustól függetlenül mindenkinek ugyanolyan egészségügyi ellátást biztosítsanak.

Ez azt jelenti, hogy ugyanaz az ellátás járna egy illegális migránsnak, mint egy olyan embernek, aki évtizedeken keresztül tisztességesen dolgozik, és fizeti az adót az adott országban Magyarország számára ez elfogadhatatlan - mondta Szijjártó.

A kormány egyrészt nem fogadja el, hogy az ENSZ a magyar egészségügyi rendszerrel kapcsolatban bármilyen előírást vagy jogi kötelezettséget fogalmazzon meg: ez nemzeti hatáskör, erről csak Magyarország dönthet. Másrészt a kormány azt sem tudja elfogadni, hogy illegális migránsok bármilyen tekintetben ugyanolyan ellátásban részesüljenek, mint a magyar adófizető polgárok, nem hajlandó hátrányos megkülönböztetésben részesíteni saját állampolgárait - közölte a miniszter.