Szijjártó már tudja, hogyan győzné le az ISIS-t

A külgazdasági és külügyminiszter szerint nem lehet kérdéses, hogy a NATO-nak szerepet kell vállalnia az Iszlám Állam (ISIS) elleni harcban.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 4. kedd, 08:40
Fotó: Reuters

"A világ legerősebb és valaha volt legsikeresebb katonai szövetsége nem húzhatja ki magát az alól, hogy a jelen kor legjelentősebb biztonsági kihívásával szemben fellépjen" - mondta Szijjártó Péter az M1-en. Kitért arra is, hogy a NATO-nak a modern kor kihívásaira rugalmasabban és gyorsabban válaszoló szervezetté kell válnia. (Súlyos csapás érhette nemrég az ISIS-t.)

Magyarország évek óta részt vesz az Iszlám Állam elleni globális koalícióban, az Észak-Irakban állomásozó katonai kontingens mandátumának idei lejárta előtt a kormány azt fogja kezdeményezni, hogy két évvel hosszabbítsák meg az egység megbízatását, 150-ről emeljék 200-ra a létszámát, terjesszék ki működési területét - mondta a magyar diplomácia vezetője.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorban a miniszter azt közölte, hogy a legfrissebb információk szerint sincs magyar sérültje, áldozata a hétfői szentpétervári robbantásnak. A nagyvárosban működő magyar konzulátus mintegy hetven magyarról tud a térségben.

A szentpétervári metróban hétfőn elkövetett robbantás következtében 11-en vesztették életüket és 51 embert vittek kórházba - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK