Szintet lépett a román géniusz

Hibrid meghajtású autó gyártását kezdi meg Romániában a Ford, a fejlesztést több száz millió euró befektetés előzte meg. Az autónak jó nagy csomagtartója lesz.
Barabás Júlia, 2019. október 9. szerda, 15:43
Fotó: Ford

A Ford elkezdte új hibridmodelljének, a Pumának a gyártását craiovai üzemben - adta hírül a Maszol. A fejlesztést 200 millió eurós beruházás előzte meg. A Ford Puma lesz az első hibrid autó, amelyet Romániában szerelnek össze, a kocsit 48 voltos technológiával, EcoBoost motorral és 456 literes térfogatú csomagtérrel látják el. Kiegészíti a járműgyártó SUV és crossover típusú modelljeinek palettáját.

A craiovai üzem 2008-as átvétele óta az amerikai gyártó körülbelül 1,5 milliárd eurót ruházott be romániai vállalkozásába. A Ford Puma a legkorszerűbb technológiával rendelkező gépkocsi, amit eddig Romániában gyártottak. A Ford jelenleg megközelítőleg hatezer embert foglalkoztat a kelet-európai országban. A 2008-as indulás óta most először fog a craiovai üzem párhuzamosan két járművet gyártani. A Ford Pumát év végén kezdik el értékesíteni az európai piacokon.

HOZZÁSZÓLÁSOK