A lengyelek tovább bizniszelnek Erdogannal

A számottevő fegyvergyártással rendelkező uniós tagállamok közül immáron csak Lengyelország nem állította le exportját a Szíriára támadó Törökországnak.
Barabás Júlia, 2019. október 28. hétfő, 07:18
Fotó: Pixabay

Az EU ugyan nem döntött arról, hogy egységesen megszünteti fegyverkivitelét Törökországnak, amely uniós értékelés szerint katonai agressziót követett el Szíriával szemben, ám a komoly fegyvergyártással rendelkező EU-tagállamok önállóan úgy döntöttek, hogy felfüggesztik kivitelüket. Kivéve Lengyelországot - derül ki az onet.pl.

Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Finnország, Svédország, Norvégia, Hollandia és Csehország immáron nem szállít fegyvereket a törököknek, miközben Lengyelország nem, hogy ezt nem tette meg, de október 10-ei állásfoglalásából még az is hiányzott, hogy elítélje a török inváziót és felszólítsa Ankarát a katonai akció megszüntetésére.

A lengyel külügyminisztérium nem adott magyarázatot a hírportálnak ezzel kapcsolatos kérdésére. A technológiai minisztérium általánosságban megállapította, hogy a Törökországnak szóló exportlicenceket "egyenként tekintik át". A lengyel fegyverexport értéke Törökországba tavaly 1,5 milliós euró volt, amivel a 23. legnagyobb partnere ezen a téren a török kormánynak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.10.28 10:04

orbán, az árulás utjára léptek, kutyának kutya a barátja
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.10.28 09:40

Másfél millió euró ? Hát azzal nem mennek sokra....Annyit számít, mint elefánt seggén a pattanás...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html