Panaszkodnak Szlovákiában

Szlovákiában az év elején tovább nőtt a külföldi élelmiszerek importja, ami ellen régóta tiltakoznak a helyi agrártermelők.
Barabás Júlia, 2019. április 24. szerda, 08:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Szlovákia idén januárban csaknem 370 millió euró értékű mezőgazdasági és élelmiszeripari terméket importált, ami 6,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban - adta hírül pozsonyi Új Szó.

A behozatal értéke 2018 elején a 233 millió eurót sem érte el - mondta Matej Korpás, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) sajtóosztályának a munkatársa.

A behozatal az összes élelmiszer esetében nőtt, leginkább - közel 12 százalékkal - az étolajok importja ugrott meg, de a tizedével emelkedett a cigaretta és az alkohol importja is. Az állati eredetű termékek kivitele ezzel szemben csaknem 16 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.24 09:59

Szokásos magyar csúsztatás.
Az említett cikk nem tartalmazza a a helyi agrártermelők tiltakozását, és én sem olvastam ilyet a szlovák lapokban. Márpedig sokfélét olvasok.
----------------
Ilyet viszont olvastam:
Kína szemet vetett a szlovák tejtermékekre
Hamarosan Szlovákia is exportálhat tejtermékeket Kínába, ahol az előzetes felmérések szerint nagy a kereslet a szlovákiai termékek iránt. 2019. április 10.
https://ujszo.com/gazdasag/kina-szemet-vetett-a-szlovak-tejtermekekre
-------------------------
2018. 11. 06.
Tavaly megdőlt a Kínába irányuló magyar export rekordja, és ?jó reményeink vannak arra, hogy az idei év végén is exportrekordot ünnepelhetünk? ? közölte Szijjártó Péter.
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/a-magyar-kinai-kapcsolatok-meg-sosem-voltak-ilyen-jok-1184771/
Vagyis miért sírnak a magyar tejesek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html