A szlovák rendőrség és a közlekedési minisztérium is megkezdi a 140 kilométer/órás maximális sebesség tesztelését a szlovákiai autópályákon. Ausztriában már néhány hónapja tesztelik a magasabb sebességet, a szlovákiai kísérlet jövő héten kezdődik - adta hírül a pozsonyi Új Szó.

A D1-es autópálya Poprád melletti 38 kilométer hosszú szakasza az összes építési, műszaki és biztonsági feltételt teljesíti, ami a magasabb megengedett sebesség bevezetéséhez szükséges. A sofőrök viselkedésén fog múlni, hogy hosszú távon be lehet-e vezetni, a 140 kilométer/órás sebességet ezen a szakaszon és ha igen, mikortól - mondta Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

Ezen a szakaszon a Nemzeti Autópálya Társaság hamarosan kiteszi az új közlekedési táblákat, hogy október 1-re a szakasz készen álljon a sebességkorlátozás emelésére. A következő szakasz, ahol a jövőben szóba jöhet a magasabb sebesség tesztelése a D1-es autópálya Nagyszombat-Trencsén közti része, azonban ezt az erős forgalom miatt a rendőrség egyelőre nem javasolta.