Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál cikke szerint az elfogadott módosítás szerint 2021-től lép érvénybe a tiltás, ami érinti a műanyag tányérokat, evőeszközöket, italkeverőket, szívószálakat, léggömbpálcákat, a polisztirolból gyártott egyszer használatos ételhordókat, poharakat, továbbá az oxodegradálódó műanyagokat.

Az elmúlt három évben a környezetvédelmi minisztérium számos lépést tett a felesleges műanyag elleni küzdelem terén. A könnyű műanyag táskák fizetőssé tétele mellett a zöldtárca, Közép-Európában elsőként vezeti be a PET-palackok visszaváltási rendszerét - írta a Parameter.sk

Az Európa Parlament májusban szavazta meg bizonyos egyszer használatos műanyag termékek betiltását 2021-től. Az új szabályok megtiltják egyes olyan eldobható műanyagtermékek használatát, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetők. Ezenfelül konkrét intézkedéseket vezet be a leggyakrabban hulladékká váló műanyagtermékek használatának visszaszorítása érdekében. Az irányelv értelmében 2021-től tilos lesz az egyszer használatos műanyag tányérok, evőeszközök, szívószálak, lufipálcák és fültisztító pálcikák használata - emlékeztetett az mfor.hu.