Szlovákia minden lakosát leteszteli koronavírusra

Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírus-tesztnek vetik alá - jelentette be Igor Matovic kormányfő szombati sajtótájékoztatóján Pozsonyban.
Szabó Dániel, 2020. október 17. szombat, 15:21
Fotó: Getty Images

A nagyméretű akció, amelynek előkészületei a nyilvánosság kizárásával már három hete folynak, a jövő hét végén kezdődne el néhány járásban próbateszteléssel. A tesztelés többségét két hét múlva tervezik elvégezni.

Az embereket - Szlovákiának több mint ötmillió lakosa van - antigén-tesztnek vetik alá, amelyből az állam mintegy 13 millió darabot rendelt. A tesztelés eredménye 15 perc elteltével már kiértékelhető. Az akció további részleteit várhatóan a vasárnapi kormányülés után hozzák nyilvánosságra - közölte a szlovák miniszterelnök.

Matovic szerint az egész országban mintegy 6000 tesztelési helyet alakítanak ki, a szám lényegében megfelel a választói körzetek számának. Egy-egy tesztelőhelyeken átlagban hét emberre lesz szükség. Az akció lebonyolításába a hadsereget is bekapcsolják.

Szlovákiában pénteken 1968 új igazolt koronavírus-fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumok, az elvégzett tesztek 16,5 százaléka végződött pozitív eredménnyel. A járvány halottainak száma 11-el 82-re emelkedett. Óvintézkedésből már kötelező a maszkviselés az utcán is, valamint bezárták az iskolákat és digitális tanrendre álltak át.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2020.10.17 16:26

Oszt mégis minek ???

Lesz mondjuk 20% aki vagy átesett vagy most beteg.. Ok és ???
Azt hiszik ha bezárják Őket akkor megszünik a járvány

Nagy frászt, addigra már mások a fertőzöttek.. 2 hét alatt simán duplázódik..
Meglesz a nyájimmunitás mindenhol hamarosan, mert beáll a 60-70% os fertőzöttség..

Ezek a tezstek semmit nem érnek mert az antitest is eltünik 3-4 hónapon belül és csak a memóriasejtek maradnak
ami alapján a következő megfertőződég már kevésbé lesz tünetes..

kb 60-65 éves korig ez majdnem ugyanaz mint az influenza.. 65 fölött jönnek a bajok, de azzal meg senki nem foglalkozik sehol !!!!! (na jó max 1-2 szóvirág de semmi konkrétum)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.10.17 15:31

Ez is csak egy elmebajos politikus. Ha például a lakosság fele virnyós, akkor mondjuk több mint 2,5 millió ember lesz karanténban 2 hétre? Vagy akár több is lehet.
Nem lesz nagy forgalom a boltokban és az utcán.
Aztán meg mondjuk a teszt idején mégsem lesz sok beteg, de egy héttel később meg a fele, akkor mi f@sznak volt ez a nagy cirkusz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html