Szlovákiát is utolérte a vész - engedményeket kell hoznia a cégeknek

Rugalmas munkaidő, céges autó, hozzájárulás a továbbképzéshez. Ilyen kedvezményekkel vadásznak alkalmazottakra a szlovák cégek a szorongató munkaerőhiány miatt. A munkavállalók elsősorban rugalmas munkaidőt szeretnének.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 5. szombat, 19:32
Fotó: Napi.hu

Az emberek elsősorban rugalmas munkaidőt akarnak - válaszolta Miroslav Garaj, a Grafton Slovakia munkaközvetítői ügynökség menedzsere arra a kérdésre, mit tartanak manapság vonzónak egy munkahelyben az alkalmazottak. Ezért egyre több munkáltató dönt úgy, hogy rugalmas munkaidőt engedélyez dolgozóinak - tette hozzá az Új Szó cikke szerint.

A rugalmas munkaidő jelenthet távmunkát, de jelentheti azt is, hogy a munkáltató a munkaidőnek csak egy részét osztja be, a fennmaradó órákról a dolgozó rendelkezhet. A munkaadónak kedvező lehet, hogy az ilyen rendszerben kevesebb a hiányzás, a megbetegedés, a dolgozó elkötelezettebb és a cég megítélése is sokat javulhat.

A rugalmas munkaidő mellett egyre több vállalat téríti meg az alkalmazottak képzését és a munkába járás költségeit. A munkavállalók ingyen italt kapnak a munkahelyen (ez a víztől az üdítőig bármi lehet). Sok cégnél természetes a magáncélra is felhasználható telefon, és a kiemelt alkalmazottak laptopot, céges autót, sportolási hozzájárulást és külön szabadságot élvezhetnek.

A vállalatok többsége persze mindezt nem emberbaráti szeretetből teszi. Egyrészt így próbálják meg átcsalogatni magukhoz a konkurenciától az egyre nagyobb hiánycikknek számító szakképzett munkaerőt, másrészt így növelik a meglévő alkalmazottak teljesítményét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.08.06 09:27

Egy kis segítség, aki találni akar, nem csak keresni (pénzt):
http://www.pseurotrade.sk/
http://www.profesia.sk/praca/komarno/
Ki kell választani a régiót, és ott egy magyar nevet, vagyis lehet magyarul intézni a melót, s kint sem kell a szlovák.
És itt egy konkrétum:
Hegesztő, kezdő órabér, 7, azaz hét euro. 1 hónap és 3 hónap után az is emelkedik.
http://komaromonline.sk/hegesztoket-es-muszakvezetot-keresnek/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.08.06 09:20

Majd egyre többen megyünk oda innen, s lesz dolgozójuk.
Győr és Komárom megyében már szórólapozzák a postaládákat a szlovák közvetítő cégek, 650-1300 eurós fizetéseket ígérve.
Ehhez 13. vagy egyes gyáraknál 14. havi fizetés is.
Napi étkezési jegy 3-3,5 eur.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html