Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Amennyiben Bandelli nem mond le, kedden a parlamenttől fogja kérni, hogy vonja meg a bizalmat a minisztertől - írta korábban a miniszterelnök.

A tárcavezető Alenka Bratusek volt miniszterelnök pártjának (SAB) tagja. Bratusek, aki a baloldali koalíciós kisebbségi kormány infrastrukturális minisztere, azt vetette a kormányfő szemére, hogy kettős mércét alkalmazott Bandellivel szemben, és ugyanazon kritériumokat kellene alkalmaznia más tisztségviselőkre is.

A szlovén sajtó nemrég nyilvánosságra hozta Bandelli levelezését Erika Modicával, egy kis dél-szlovéniai község, Komen polgármesterjelöltjével, akitől a tárcavezető azt kérte, lépjen vissza a jelöltségtől, mert ha nem teszi, megvonják a térségtől az európai uniós támogatásokat.

Sarec, bár bírálta a miniszter teljesítményét, a menesztés legfőbb okaként a tárcavezető kommunikációs stílusát jelölte meg, utalva arra, hogy a miniszter beavatkozott a vásárnap tartandó helyhatósági választások menetébe, mégpedig egy olyan településen, ahol korábban ő volt az elöljáró.