Szokatlan elismerés az egészségügyben dolgozónak

Csehországban a pénzverde érmét bocsát ki a koronavírus-járvány elhárításában kiemelkedő szerepet játszott egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére.
Barabás Júlia, 2020. május 17. vasárnap, 15:52
Fotó: Napi.hu - képünk illusztráció

Egy különleges ajándék a különleges embereknek - ezzel ajánlja az érmegyűjtők figyelmébe a cseh pénzverde és a Vöröskereszt azt az érmét, amelyet a koronavírus-járvány elhárításában kiemelkedő szerepet játszott egészségügyi dolgozók tiszteletére bocsátottak ki. A kezdeményezők lehetőséget akarnak biztosítani bárkinek, hogy az érme vásárlásával és ajándékozásával ugyanezt megtegye.

Az érme egyik oldalán az angol Florence Nightingale, a modern nővérképzés és betegápolás reformjának alapítója képe látható, a másik oldalon számos nyelven az olvasható, hogy Köszönjük! A kollekcióban arany-, ezüst- és bronzérmék találhatók, a pénzverde vállalja, hogy egyéni üzeneteket is felír rájuk. Az érmék ára 199, 1690 és 8990 korona (2600, 22 ezer és 117 ezer forint).

A pénzverde arra biztatja cseheket, hogy osszák meg azokat a történeteket másokkal, amelyek az egészségügyi dolgozók egy-egy kiemelkedő tettéről szólnak, és jelöljenek ott dolgozókat azok közé, akiket jutalmazásra érdemesnek tartanak. Egy gálarendezvényre 130 egészségügyi dolgozót hívnak, megy akik arany-, ezüst- vagy bronz érmet kapnak. Az érméket június közepétől lehet megvásárolni, a bevételből idősotthonokat fognak támogatni.

HOZZÁSZÓLÁSOK