Szorosabb kontroll alá kerülnek a pénztárgépek - Görögországban is

Görögországban is azt tervezik, hogy elektronikus úton összekapcsolják a pénztárgépeket az adóhatósággal.
NAPI, 2012. december 31. hétfő, 13:33
Fotó: Napi.hu

Az ekathimerini internetes hírportál beszámolójára hivatkozva az MTI azt írta, hogy a pénztárgépeket a pénzügyminisztérium Taxisnet elnevezésű központi elektronikus nyilvántartási rendszerébe kapcsolják be, ami lehetővé teszi az áfa-bevételek azonnali nyomon követését. A rendszert 2013 első negyedévében tervezik bevezetni.

A pénztárgépek és az adóhivatal közötti online kapcsolat áttekinthetővé, és ellenőrizhetővé teszi a tranzakciókat, és a hatóságok reményei szerint visszaszorítja a számlahamisítást, a csalásokat, miközben növeli az állam adóbevételeit.

Magyarországon az október elején bejelentett 397 milliárd forintos egyenlegjavító program keretében döntött a kabinet a pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online összekapcsolásáról. Ugyanilyen rendszer van érvényben egyebek mellett Olaszországban, Svédországban, Szlovéniában, Bulgáriában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.31 14:29

20 év késés ,de mindegy el kell kezdeni...,Balkánból egy polgári világot építeni...,mondjuk a történelemben soha nem volt itt hagyománya polgári világnak..,a török 300-400 éves uralma miatt..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html