Így tudják bizonyítani a tanárok, mekkora szükség van rájuk

A lengyel tanárok felfüggesztett sztrájkját szervező szakszervezet azt ajánlja a munkavállalóknak, hogy a jövőben lassítósztrájkkal bizonyítsák mekkora hazugság, hogy a tanárok nem dolgoznak sokat.
Barabás Júlia, 2019. május 1. szerda, 07:40
Fotó: Shutterstock

A tanárok sztrájkját ugyan az iskolai vizsgák miatt felfüggesztették, ám ez nem jelenti a tiltakozás végét - írta az onet.pl.

A Lengyel Tanárok Szakszervezete (ZNP) azt javasolja tagjainak és a velük szolidáris tanároknak, hogy lassítósztrájkkal folytassák akciójukat. Így mutathatják meg az ország vezetésének, milyen sokat is dolgozik valójában egy tanár - érvelnek a módszer mellett, amelynek lényege, hogy a tiltakozók csak annyi munkát végeznek, amennyire a törvény kötelezi őket.

Szó sem lehet arról, hogy kinyomtassuk a teszteket, vagy hogy magunk vegyük meg ehhez a papírt - mondta Slawomir Broniarz, a ZNP vezetője a TVN24-el folytatott beszélgetésében. A ZNP azt akarja, hogy a tanárok hagyjanak fel minden tanórán kívüli foglalkozással, kezdve a dolgozatok otthoni javításától a korrepetáláson át egészen az iskolai kirándulások lebonyolításáig.

HOZZÁSZÓLÁSOK