Sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók Németországban

Sztrájksorozat kezdődött hétfőn a német közszolgálati szférában, a bértárgyalásokon előterjesztett követeléseknek elsőként a tanárok adtak nyomatékot munkabeszüntetéssel Berlinben.
MTI-Eco, 2013. február 18. hétfő, 19:33
Fotó: Napi.hu

A német főváros 800 iskolája közül hétfőn 200-ban tartottak egész napos figyelmeztető sztrájkot. Az akcióban több mint háromezer tanár és nevelő vett részt.

A közszolgálati dolgozók 6,5 százalékos fizetésemelést és a munkakörülmények javítását követelik a bértárgyalásokon. A munkaadói oldal ezt nem fogadja el, de saját javaslatot egyelőre nem terjesztett elő, pedig a múlt héten már a tárgyalások második fordulóját bonyolították le.

A szolgáltatói szektorban és az állami szférában dolgozó munkavállalókat tömörítő Verdi szakszervezeti szövetség ezért az egész országra kiterjedő akciósorozatot szervezett, amelynek keretében minden nap más tartományban és a közszféra más-más területein tartanak figyelmezető sztrájkot. Például Hamburgban - amely ugyancsak tartományi rangú város, mint Berlin - várhatóan önkormányzati dolgozók és rendőrségi alkalmazottak sztrájkolnak majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.02.19 07:12

@zsuzsimami: egyik hónapról a másikra élő nem fog addig sztrájkolni, amíg van munkája!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zsuzsimami, 2013.02.19 05:25

Ilyet ebben az országban soha sem fogunk látni, mert gyávák és megalkuvók vagyunk. Magától max. 10 ezer embert megy ki, ezért lehet megtenni azt amit ez a kormány megtesz.
GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html